Sila isi order form dan tunggu reply dari pihak kami dalam masa 48 jam dari tempoh mengisi form.

Jika anda menghantar 2-3 kali order form menggunakan email yg sama, email itu akan ke depan, dan kami tidak dapat cek order anda dahulu.

Jika ingin menambah order, isi order form baru dan tulis note, (tambahan order)

Di JCSAuthentics, anda boleh membayar lewat dengan memberitahu kami sebab dan boleh cancel jika anda bertukar fikiran.

Wednesday, March 28, 2012

Assalamualaikum you guys semua !
Terutamanya tentulah gadis-gadis yang menjaga kecantikan untuk tampil lebih yakin apabila berada bersama sesiapa sahaja di sekeliling anda kan kan ? ahaaaaaaa ! Jom kite share sesuatu .


SHARING IS ? .... CARING ! pepatah English yang tidak syak wasangka lagi . wah gtuuu . 


JCS AUTHENTICS tadi bersiar-siar menjengah facebook rakan-rakan handai yang berada dalam friendlist dan check inbox . ramai bertanyakan mengenai make up, walaupon kami sangat-sangat newbie dalam bidang andam-mengandam nih . Tapi alhamdulillah ada yang sudi menerima dan emnyokong kehadiran kami dalam bidang ini . wah gtu . ayat retis . hehe . opps ! terlebih sudah . 

Dalam Make Over wajah seseorang , part yang paling penting adalah ? jawab cepat ! nt aisha bagi paddlepop . ehee . 

Mestilah part MATA ( mata bertentang mata ) , eh , ape kehainye menyanyi pulak ni . hehe . bagi rakan-rakan newbie yang baru nak belajar macam aisha juge nih . sini aisha share 1 teknik popular untuk you all semua . kite same-same belajar okey ladies ? 

Jom jom kite nengok sesame yop !
TEKNIK SOLEKAN MATA SMOKEY yang sering tertanya-tanya di minda you all bukan ?







1. Dah sedia? Bila nak sapu eyeshadow, lap kesan minyak dari kelopak mata. Tujuannya supaya eyeshadow yang disapu tidak cair & kekal lama. Seterusnya, gunakan krim mata/concealer/eye primer sebagai asas sebelum eyeshadow disapu pada kelopak mata.

2. Solekan mata merupakan asas dalam solekan. So, lakar garis mata dengan celak hitam sedikit tebal menggunakan warna seperti hitam atau coklat gelap. Setelah digaris, smudge dengan putik kapas/jari/berus. Tambah warna eyeshadow seperti hitam atau coklat gelap diikuti blend dengan perlahan. Pastikan warna yang dismudge hingga warna merata mengikut bundar kelopak mata termasuk di bentuk ‘V’ hujung mata. Sapu juga di bawah bahagian garis mata agar mata kelihatan lebih galak. Jika anda rasa sapuan eyeshadow tidak kemas, gunakan berus lain yang disapu dengan loose powder untuk menyamarkan kesan comot.

3. Seterusnya, garis mata dengan pensil, liquid atau gel eye liner.

4. Sapu dengan jari/berus warna highlighter di bahagian tulang kening dari tengah kelopak mata hingga arah ke hujung kening.

5. Gunakan pensel kening dan garis kening mengikut bentuk kening dan guna berus kening untuk smudge.

6. Terserah samaada mahu guna pelentik bulu mata atau tidak sebelum sapuan mascara dan SIAP! 

Selamat Mencuba !

0 comments: